Hanganyagok értékesítése

A Musico-Akadémia célja, hogy olyan tehetséges szerzőkkel, előadóművészekkel,  oktatókkal dolgozzon együtt, akik  nem csupán egy rögös munkaként tekintenek a zenére, hanem hivatásként. 

Ezért is hoztuk létre ezt a vállalkozást, hogy ezekben tudjunk segíteni. A minőségi zenék és a minőségi hanganyagok iránt egyre jobban nő a kereslet, valamint a mai világban egyre nehezebb olyan anyagokat, soundokat találni, amik teljesen jogtiszták és felhasználhatóak. Legyen szó akár egy oktatóvideó aláfestőzenéjéről, egy bemutatóról,  prezentációról, vagy inspiráló kis loopokról. 

Célunk, hogy ezeket az anyagokat elérhetővé tegyük megfizethető áron és kiszolgáljuk az ilyen és ehhez hasonló igényeket. Legyen szó egy vállalat elképzeléseit megvalósító alkotásról, vagy akár csak egy hobbizenészről, aki beépíti ezeket a zenéibe. De hogyan is jön mindehhez az, hogy értékesítjük a hanganyagokat? 

Úgy, hogy összekötjük a kellemeset a hasznossal. Azok akik szeretnek alkotni, és barangolni a hangok világában, azoknak a zene egy örömteli pillanatokkal teli cselekvés. Ezt szeretnénk kamatoztatni olyan formában, hogy a Musico-Akadémia szerzőinek lehetőségük nyílik arra, hogy pénzt tudjanak keresni a zenéjükkel. A hanganyagok értékesítése a musicohungary.hu oldalon történik, ahol mind a szerző neve és hangmintája feltüntetésre kerül. 

A zenék/hanganyagok értékesítése nem könnyű feladat. Éppen ezért ezt a terhet mi levesszük a válladról, Neked mindössze annyi a teendőd, hogy zenélsz. Tisztában vagyunk vele, hogy jelenleg nincs sok olyan lehetőség, ahol pénzt lehet keresni a saját zenével, vagy ha igen, akkor odáig nagyon rögös az út. A kiadók, a menedzserek, a levédés, fellépések szervezése, stb. Utóbbinál sokszor meg sem hallgatják az embert, hiszen nincs "név", amire odajönnének az emberek, egyszerűen az adott helyszínnek nem éri meg a fellépés olyan formában, hogy fizessen is érte. Persze a zenész örül, ha lehetőséget kap, mert szívből csinálja, de nem keres vele semmit, vagy csak hosszú idő után, de akkor sem túl sokat...sajnos. 

Ezen a helyzeten szeretnénk változtatni a zenék/hanganyagok értékesítésével, amivel nem célunk a kizsákmányolás. Ez annyit jelent, hogy az ingyenesen kérhető konzultációnk során megbeszéljük az egyedi igényeket, és ennek megfelelően alakítjuk ki azt az anyagi struktúrát, ami mindenkinek komfortos, de egyben biztos lehetsz, a zenéidből származó bevételek nagyobb része Nálad marad, mi csupán jutalékot számolunk. 


Egy reprezentatív példa még jobban bemutatja a struktúrát: 
(a számok nem valós jellegűek, pusztán a szemléltetés végett kerülnek feltüntetésre, úgy mint az eloszlási arányok is, hiszen ezek a konzultáció során, egyedileg kerülnek kialakításra)

  • Zenei hanganyag elküldése
  • A beküldött hanganyag moderálása
  • Konzultáció a szerzővel az eladási ár kialakítása kapcsán
  • A hanganyag termékként feltüntetésre kerül a musicohungary.hu oldalon letölthető formában

PÉLDA a számok tekintetében:

Konzultáció során kialakított hanganyag eladási ára: 10.000 HUF

Hanganyag után járó összeg a szerzőnek: 6.000 HUF

Hanganyag után járó jutalék a musicohungary.hu webáruháznak: 4.000 HUF


Miért nem fix áras egy hanganyag értékesítése?

Gondolj csak bele! Valaki olyan hanganyagokat gyárt aminek az időtartama nem több 1-2 másodpercnél, valaki pedig kompletten megkomponált zenékkel dolgozik. Ha már csak a befektetett időt és energiát vesszük alapul, akkor már nem lehet egyenlően számolni, és nem is lenne igazságos. 

Éppen ezért szükséges a konzultáció, hogy mindezeket át lehessen beszélni és egy olyan megoldást találni, ami mindenkinek megfelelő.

Minél több a hanganyag, annál több a bevétel is, és annál több zenét tudunk megismertetni. Bízunk benne, hogy egy konzultáció keretein belül meg tudjuk beszélni mindazt, hogy hogyan is tudunk együtt dolgozni. Ami biztos, hogy arra fogunk törekedni, hogy minden résztvevő számára győztes helyzet alakuljon ki. 

A konzultáció kéréséhez kattints a "Konzultáció igénylése" gombra, és vedd fel velünk a kapcsolatot.